0 %
Komaj čakaš,
da naloži?
Miha čaka na novo srce
več kot 170 dni.

O kampanji

Zagotavljanje zadostnega števila razpoložljivih organov za presaditev predstavlja nenehen izziv za zdravstvene sisteme povsod po svetu, Slovenci pa smo pri darovanju organov podpovprečno opredeljeni. To pomeni, da se soočamo s pomanjkanjem organov in zmanjšanimi možnostmi reševanja življenj.

Osnova zdravljenja s presaditvijo je podpora široke javnosti pri darovanju organov in tkiv, za strokovni del pa je pri nas že odlično poskrbljeno. Zdravljenje s presaditvijo je v Sloveniji zelo uspešna metoda zdravljenja, kadar pride do dokončne odpovedi organa in so drugi pristopi zdravljenja izčrpani.

Darovanje organov je najvišja oblika pomoči sočloveku. Šele, ko »bolnik« postanemo mi sami, naš otrok ali druga ljubljena oseba, se resnično zavemo, kaj to pomeni. In tega se zavedajo tudi ambasadorji kampanje: raper Trkaj, izjemni paraolimpijski plavalec Darko Đurić, igralki Alida Bevk ter Saša Pavček in športnik Primož Roglič.

S presaditvijo organov so se na novo rodili – se včasih sami izrazijo – tako odrasli, kot tudi otroci. Mihi Gašperinu so pri 37-letih na rednem sistematskem pregledu ugotovili, da je hudo bolan in mu odpoveduje srce. Danes živi, ker ima presajeno srce. V Sloveniji imamo zgodbe s srečnim koncem, vendar bi jih lahko bilo še več.

Vsi imamo možnost in priložnost nekomu rešiti življenje.

Ne čakajte, postanite darovalec in dajte življenju priložnost.

 
Osebno
Elektronsko

Opredeli se

1

Izpolni pristopno izjavo, ki jo prejmeš na enem izmed prijavnih mest.

2

Izpolnjeno pristopno izjavo z osebnim dokumentom in kartico zdravstvenega zavarovanja oddaj na enem izmed prijavnih mest.

3

O odločitvi se pogovori z najbližjimi.

Opredeli se

1

Pridobite veljavno spletno digitalno potrdilo.

2

Z digitalnim potrdilom se prijavite na e-uprava.gov.si.

3

V zavihku »Vsebine« izberite »Sociala, zdravje, smrt«, znotraj tega pod-področje »Zdravje« in znotraj tega aktivnost »Darovanje organov ter sledite navodilom opredelitve.

Daruj svoj glas.

Sporoči, da si proti dolgim čakalnim vrstam. Podpri pobudo in daruj glas za večjo ozaveščenost o tej problematiki.
Deli na:

Deli

Daruj svoj čas.

Z veseljem vam lahko predstavitev pomena darovanja organov in tkiv predstavimo tudi pri vas.

Pišite nam:

info@daruj.si

Medijski partnerji
Elektronska opredelitev