0 %
Komaj čakaš,
da naloži?
Miha čaka na novo srce
več kot 170 dni.

Štefan Kračun

 

V zahvalo in spomin na darovalca, ki mi je pred petnajstimi leti podaril srce

Za vedno skupaj…

Bila je tiha aprilska noč, ko prebujena narava svoje najlepše vonje razdaja.

Vse je kipelo od življenja, a najine izmučene zvezde so še komaj vidno utripale na nebu.

Te noči, dragi moj neznani prijatelj, jih je prešinilo spoznanje, da so preslabotne in da se bliža čas, ko bo treba zapustiti te modre nebeške doline, kreniti z zadnjim bliskom proti zemlji, potem pa za vedno izgubiti iskrivost, svetlobo in radost življenja.

Božja dobrota in pomoč pa sta bili močnejši in takrat je na aprilskem nebu zasijala nova  – velika in čudovita – tvoja in moja zvezda.

Drobna iskrica, ki je preletela nebeško prostranstvo, je naznanila, da je v moje izmučeno telo vstopila tvoja neizsanjana mladost iz prelepe prleške ravnice.

Solze tvojih domačih naj bi manj bolele ob spoznanju, da še vedno živiš na drugem koncu te lepe in drage nam dežele in da se skupaj z mano veseliš vsakega novega jutra in novega dne, ki je pred nama.

Nihče nama ne more vzeti najinih sprehodov, ko obujava spomine na preteklost, na čas brezskrbnosti, na dneve mladosti, ki so v hipu izpuhteli, a ostali le najini spomini – kot zdravilo, ko bolečina postane neznosna.

Ko skupaj korakava v nova in nova jutra, spoznavam vso tvojo igrivost, ljubezen do štajerske ravnice in zelenih gričev, po katerih se vijejo vinogradi. Spoznavam tvojo mehko dušo, ki si jo v ponos svojih najbližjih nesebično razdajal. Zadnjič, ko sem iskrici, ki je ob najinem snidenju ugasnila za vedno, prižgal svečo, mi je roka zadrhtela, telo je preletela čudna tesnoba.

Občutek, da jo prižigam samemu sebi, je bil za trenutek zelo grenak. A igriv žarek svetlobe me je prepričal, dragi moj prijatelj, da sem svečo prižgal le v imenu najine zmage, najinega srečnega snidenja.

Svetloba in toplota ognja sta naju prepričala, da obstaja novo – tvoje in moje življenje – oziroma najin jutri.

Ti in jaz, jaz in ti – združena v dobroti – za vedno skupaj.

 
Osebno
Elektronsko

Opredeli se

1

Izpolni pristopno izjavo, ki jo prejmeš na enem izmed prijavnih mest.

2

Izpolnjeno pristopno izjavo z osebnim dokumentom in kartico zdravstvenega zavarovanja oddaj na enem izmed prijavnih mest.

3

O odločitvi se pogovori z najbližjimi.

Opredeli se

1

Pridobite veljavno spletno digitalno potrdilo.

2

Z digitalnim potrdilom se prijavite na e-uprava.gov.si.

3

V zavihku »Vsebine« izberite »Sociala, zdravje, smrt«, znotraj tega pod-področje »Zdravje« in znotraj tega aktivnost »Darovanje organov ter sledite navodilom opredelitve.

Daruj svoj glas.

Sporoči, da si proti dolgim čakalnim vrstam. Podpri pobudo in daruj glas za večjo ozaveščenost o tej problematiki.
Deli na:

Deli

Daruj svoj čas.

Z veseljem vam lahko predstavitev pomena darovanja organov in tkiv predstavimo tudi pri vas.

Pišite nam:

info@daruj.si

Medijski partnerji
Elektronska opredelitev